VAN / İPEKYOLU - Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Ramazan ayında birbirimizi daha iyi anlamak, yardımlaşmak ve beraber olmak için öğrencilerimiz ve velilerimizin de desteği ile erzak kolisi hazırlayarak yardıma ihtiyacı olanlara dağıttık.

Mrt

Fen Bilimleri dersinde "Sesi Görebilir miyiz?" sorusuna cevap aradık. Fen Bilimleri öğretmenimiz yaptığı deney ile sesi titreşimlerini tahta üzerinde gösterdi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde öğrencilerimizle birlikte Çanakkale Şehitleri türküsünü söyledik. 7A sınıfı öğrencileri koro halinde türküyü söylediler. Şiirlerle Çanakkale Şehitlerimizi andık.

Mrt

Deneyap Atölyesi seçme sınavına 8.sınıf öğrencilerimizle katılım sağladık. Öğrencilerimiz 80 dk süren sınava ezberciler iş merkezi üzerindeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü binasında giriş yaptı.

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2.dönemine başlangıç yaptık. Velilerimizle biraraya gelerek genel başarı durumumuzu değerlendirdik, fikir alış verişinde bulunduk ve öğrencilerimizin için iyi bir eğitim ortamının planlamasını yaptık. Velilerimiz ders öğretmenlerimizle konuşarak öğrencileri hakkında bilgi aldılar.

Mrt

Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği projede okul alanlarında karşıdan karşıya geçişleri kolaylaştırmak amacıyla Trafik Şube Müdürlüğü çalışanları Van genelindeki okullardan gönüllü öğrenciler seçerek fahri trafik kontrolörü eğitimi verdi.

Mrt

Mart ayında 2.deneme sınavımızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin genel başarı durumunu görebilmek için her ay en az 1 deneme sınavı gerçekleştiriyoruz. 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz deneme sınavlarında yanlış yaptıkları soruları öğretmenlerine sormalı ve eksik yönlerini tamamlayarak başarı çıtalarını yükseltebilirler. Bunun için her deneme sınavından sonra deneme analizi yapılmalı ve yol haritası çizilmelidir.

Cumhuriyetimizin 100.yılını öğrencilerimizin hazırladığı programla kutladık

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bu yıl 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamış olacağız. Yaşasın Cumhuriyet

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Biz de öğrencilerimizle birlikte Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını eğlenceli etkinliklerle kutladık. Öğrencilerimiz günün anlamını belirten şiirler, şarkılar okuduktan sonra çuvalla yürüme, yumurta taşıma, sandalye kapmaca gibi yarışmalarla bayramı eğlenceli hale getirdik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için öğrencilerimizle program düzenledik. Öğrencilerimiz şehitlerimizin ruhlarına Fatiha Suresi okuduktan sonra şiirlerle Çanakkale Zaferini yâd ettik ve şehitlerimize şükranlarımızı sunduk.

Mrt

Okulumuzda Ramazan ayına özel pano hazırladık. Ramazan ayının önemini kavramak, bu ibadet mevsimini güzel geçirmek, arkadaşlık ilişkilerimizi pekiştirmek için öğrencilerimizin de yardımıyla Ramazan panosu hazırladık. Ramazan ayı boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Kur'an Tilaveti, cemaatle namaz, kandil gecesi programı gibi etkinlikleri ramazan ayı içerisinde uygulayarak öğrencilerimize ramazan ayının önemini ve güzelliğini hatırlatacağız.

May

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Okulumuzda Aktif Şekilde Kullanılmaya Başlandı. İnteraktif olarak kullanılmakta olan program öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.