Her yıl 12-18 Aralık tarihlerini kapsayan hafta, okullarda Yerli Malı Haftası olarak kutlanır. Yerli Malı Haftası ülkemize özgüdür. Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde toplumda yerli malı kullanmanın yanı sıra, tasarruf bilincinin de aşılanması amaçlanır.
Genel ve basit anlamıyla tutumlu olmak, yeteri kadar kullanmak ve düşünerek idareli tüketmek şeklinde tanımlanabilir. Basit gibi görünse de tutumlu olmanın hem bireylerin ve ailelerin hem de toplumların refahı üzerinde çok olumlu etkisi vardır. Ayrıca tutumlu bir yaşam sürmek, kaynakları giderek tükenen dünyamız için de çok önemli ve gereklidir. Herkesin yeryüzü kaynaklarını ve bütün canlıları göz önüne alarak, geleceği düşünerek hareket etmesi gerekir.
Evlerinde hazırladıkları yiyicekleri getirerek arkadaşlarıyla paylaşan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.